Министърът на вътрешните работи Михаил Миков отстрани ръководството на Дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към ГД "Криминална полиция" заради смъртта на задържано лице.

Директорът на ДПОТП комисар Петър Владимиров, заместникът му главен инспектор Калин Михов и началникът на сектор "Контратероризъм" комисар Атанас Димитров са отстранени от заеманите длъжности.

Старши комисар Деньо Терзийски- директор на Главна дирекция "Досъдебно производство" е пенсиониран, съобщиха от МВР.

За директор на ДПОТП е назначен комисар Станимир Флоров, досегашен началник на сектор "Наркотици".

По-късно - след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, министър Миков уточни, че отстраняването на шефовете на антимафиотите е временно, защото като ръководители са свързани с воденото досъдебно производство.

Започнала е проверка във връзка с починало лице, каза Миков за случая и отказа да съобщи подробности или да прави коментари преди проверката да приключи.

Той отказа да коментира и дали има връзка между смъртта на арестанта и разстрела на Джиджи в столичния Люлин през изминалата нощ.

Припомняме, вчера следобед 29-годишен мъж от София е бил задържан по досъдебно производство за отвличане. С него са проведени оперативни беседи и със съгласието на заподозрения е подложен на полиграфско изследване (детектор на лъжата).
В рамките на изследването той споделил, че няма здравословни проблеми, но употребява наркотици.

След приключване на полиграфското изследване на задържания му прилошава. Полицейските служители, които осъществявали транспортирането, го откарали незабавно в "Пирогов", където той умира.