Шестима служебни адвокати са отказали да поемат защитата на задържания за убийството на Виктория Маринова, обясни адвокат от областния град, запознат със случая пред bTV.

В телефонен разговор в сутрешния блок се включи и доведения баща на Северин Асен Георгиев. Той заяви, че Красимиров е признал пред майка си за убийството и съжалява. 

По думите му Северин, неговите брат и сестра "не са добре с главата" и доскоро пиели лекарства.

Георгиев сподели, че би дошъл в България, за да го подкрепи, но не може да отсъства от работа. Освен това не знаел как може да му помогне.

Обвиниха Северин Красимиров за изнасилване и убийство

Обвиниха Северин Красимиров за изнасилване и убийство

След разпита му в Русе е открит телефонът на журналистката

Припомняме, че вчера, 18 октомври на 21-годишния мъж бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство. След разпита на Северин беше намерен и телефонът на убитата журналистка.

На 17 октомври Красимиров беше екстрадиран на летище "София" с полет от Хамбург. Той беше придружаван от полицаи от България и Германия.

Северин Красимиров е в България
Обновена

Северин Красимиров е в България

До часове прокуратурата повдига 2 обвинения срещу Северин

На 7 октомври административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова беше жестоко убита.

На 9 октомври властите задържаха мъж, който води скитнически живот в Русе като заподозрян за деянието. Часове след като е разпитан, той беше освободен.

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

По думите ѝ той ще разполага със стандартните условия в затвора

Екстрадираният в България Северин Красимиров беше задържан от германските власти на 10 октомври вечерта - осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде. Извършителят е установен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения - за изнасилване и убийство.

Германия ни дава Северин Красимиров

Германия ни дава Северин Красимиров

Отрекъл да е изнасилвал жертвата си

Пред германските власти той признал за убийството на Виктория, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

В Германия гледат мярката за неотклонение на задържания