Главният секретар на МВР Георги Костов твърди, че сигурността в курорта Слънчев бряг е на добро ниво.

И крадците "откриха" туристическия сезон - обраха трима чужденци за ден в Бургас

И крадците "откриха" туристическия сезон - обраха трима чужденци за ден в Бургас

На местен жител му откраднали талона и портфейла от колата

Пред медиите той обоснова своето твърдение. „След като извършителят на убийството е задържан въоръжен, с оръжието на престъплението, минути след извършването му и е привлечен като обвиняем, и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя", каза Костов по повод престрелката пред заведение в курорта в сряда вечерта.

Той допълни, че последните данни, с които разполага МВР, са съобщени от вътрешния министър Румяна Бъчварова в парламента.

Веднага хванахме нападателите на Митьо Очите, хвали се Бъчварова
Обновена

Веднага хванахме нападателите на Митьо Очите, хвали се Бъчварова

Очите бил там като бос на банда за респект и да се саморазправи.

Главният секретар на МВР напомни, че все още се издирва един от съпричастните към стрелбата в Слънчев бряг, но, според комисар Костов, неговата действителна роля не е от съществено значение за самото разследване на престъплението.

МВР издирва само Иван Терзийски за стрелбата по Митьо Очите

МВР издирва само Иван Терзийски за стрелбата по Митьо Очите

Останалите седем издирвани са задържани

Георги Костов потвърди, че поводът за инцидента е ясен от самото начало. "Когато един човек като Димитър Желязков е предмет на такъв обществен интерес нормално е да има всички възможни хипотези, а хората имат право да ги изказват". Така комисар Костов отговори на въпрос дали имат основания за съмненията, че точно битов скандал е причина за престрелката в Слънчев бряг. „Ние говорим с факти и те са такива", повтори той.

Костов отказа да уточни колко струва едно паркомясто, където е възникнал инцидента, защото не влизало в служебните му ангажименти.

„Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион, очевидно е в полезрението на МВР и очевидно плод на тази активност на МВР е и присъдата на въпросното лице, която той е изтърпял", каза Костов. И продължава да е предмет на нашия интерес", заяви той.

Костов е убеден че от МВР са действали бързо след получаване на сигнала за инцидента. Според него е показателен и фактът, че Митьо Очите вече не ходи като минали години, придружаван от 40 души накуп. В тази ситуация те са били с него, облечени с бронежилетки, носещи кирки и лопати. Това означава, че действията на МВР са в правилна посока, обобщи главният секретар на ведомството.

Костов разказа и кога в МВР са били информирани за пререканията, възникнали от обкръжението на Митьо Очите до болницата, където е започнала животоспасяващата му операция и как от вътрешното ведомство отново са се отзовали навреме. Четири минути след сигнала са задържани трима души и са снети обяснения, каза той. „МВР не стои пред болниците, а в критичните области и зони", поясни Костов.

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг
Обновена

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг

Има опасност за живота му...

"В момента се разследват всички възможни хипотези, но на този етап се съобщава само това, което може да се каже с категоричност", допълни главният секретар на МВР.