Ще съдействам на компетентните институции по всички интересуващи ги въпроси.
Това пише бившият финансов министър Симеон Дянков на личния си профил във Фейсбук в отговор на разпространената от прокуратурата информация, че е издирван, за да му бъде връчено обвинение.

"Разпространената днес чрез медиите информация за необходимостта да обясня факти по сделки от времето, когато бях член на правителството, изисква коректен отговор. Всички мои действия като вицепремиер и министър на финансите бяха стриктно съобразени с принципа точно изпълнение на действащите закони и защита на държавния интерес", заявява още Дянков. 

Припомняме, днес, след като стана ясно, че ексминистърът на енергетиката Трайчо Трайков се сдоби с обвинение, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че има постановление за привличане на качеството на обвиняем и на Дянков.

И Симеон Дянков влиза в списъка с обвинени от прокуратурата
Обновена

И Симеон Дянков влиза в списъка с обвинени от прокуратурата

Вероятно ще бъде обявен за общодържавно издирване

Дянков не е бил открит на известния за делото адрес, поради което най-вероятно ще бъде обявен за общодържавно издирване
Точно по какъв начин прокуратурата е търсила бившия финансов министър не стана ясно, след като от години той не живее в България и това е известен факт, тъй като се се шуми около неговите назначения в западни университети.

Обвинението на Трайчо Трайков е за продажбата на остатъчния пакет акции от ЕВН България Електроразпределение АД на занижена цена.