Бившият министър на финансите Симеон Дянков се очаква също да бъде обвинен по повод продажбата на държавния дял в ЕВН. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви на брифинг, че има постановление за привличане на качеството на обвиняем и на Дянков.

Новината идва, след като стана ясно, че ексминистърът на енергетиката Трайчо Трайков също се сдоби с обвинение

Симеон Дянков обеща да отговори на интереса на прокуратурата

Симеон Дянков обеща да отговори на интереса на прокуратурата

Няма да има нужда да бъде обявяван за общодържавно издирване

Припомняме, че обвинението на Трайчо Трайков също е за продажбата на остатъчния пакет акции от ЕВН България Електроразпределение АД на занижена цена.

Арнаудова посочи, че Дянков не е бил открит на известния за делото адрес, поради което най-вероятно ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Прокуратурата обвинила Трайчо Трайков в безстопанственост

Прокуратурата обвинила Трайчо Трайков в безстопанственост

Това стана ясно от коментар на Трайков в профила си

Трайчо Трайков е обвинен, че в качеството си на министър на енергетиката не е положил достатъчно грижи за опазване на имуществото. В резултат на това е настъпила щета в размер на близо 21 млн. лева.

Арнаудова обяви, че кръгът на обвиняемите ще бъде разширен.

Припомняме, в края на миналата година прокуратурата обвини трима бивши министри на енергетиката - Румен Овчаров, Петър Димитров и Делян Добрев покрай разследването на плащанията покрай АЕЦ "Белене".

Освен тях бяха обвинени и министрите Петър Москов (покрай бартера на ваксини с Турция) и Николай Ненчев за ремонта на МиГ-овете.