Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов, е платил гаранцията си от 10 000 лева. Георги бе пътник в колата на Кристиан Николов, който удари с висока скорост автомобила на журналиста Милен Цветков и го уби в катастрофата, пише "24 часа".

Гаранцията бе наложена през април 2020 г. До нея се стигна, след като младежът бе обвинен, че не е съдействал навреме на разследването за катастрофата с тв водещия Милен Цветков.

Депутатски син се возил в колата, убила Милен Цветков

Депутатски син се возил в колата, убила Милен Цветков

Синът на Лъчезар Иванов бил третият пътник в колата

Гаранцията е платена от адвокат тази сутрин.

На 8 май т.г. Софийският районен съд отказа да я намали с мотива, че тя е обжалвана след изтичане на законовия срок.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов - шофьора на джипа, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. След като бе обвинен в затаяване на истината при жестокия удар с прекалено висока скорост, Георги все пак даде показания като свидетел по делото срещу Кристиан, който е в ареста.

В края на април Георги заявил в разпит пред съдия, че е бил свлечен на седалката и че за миг с периферното си зрение видял червения светофар на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" и бул. "Черни връх", докато си "ровел" из джиесема, пише изданието.

Обвинения за лъжа и по 10 000 лв. гаранция за приятелите на Кристиан Николов

Обвинения за лъжа и по 10 000 лв. гаранция за приятелите на Кристиан Николов

Двамата пътници са приятелката на Кристиан - Симона и Георги Иванов

Георги бил извикал към Кристиан, който управлявал джипа с коктейл от наркотици в кръвта. Георги Иванов твърди обаче, че не е видял колата на Милен, защото последвал удар и предпазната възглавница се отворила.

По делото за катастрофата са назначени няколко експертизи. Най-важната от тях е комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която трябва да покаже в детайли механизма на удара, скоростта, с която се с движил джипа и др. Според аутопсията смъртта на Милен Цветков е настъпила от разкъсване на аортата на две места.

Разследването се води от дознатели. По делото има двама наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура. Те са дали указания какви огледи и разпити да бъдат направени. Назначена е и видеотехническа експертиза на всички записи

Съдът отмени паричната гаранция на приятелката на Кристиан Николов
Обновена

Съдът отмени паричната гаранция на приятелката на Кристиан Николов

Паричната гаранция на депутатския син остава в сила

Припомняме, на 19 април докато чака на червен светофар в колата си бе убит с жесток удар от друг автомобил журналистът Милен Цветков. Джипът, помел колата на Цветков, е управляван от 22-годишния Кристиан Николов.

На 21 април Георги Иванов и Симона Цветкова, които са пътували в джипа на Николов, бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването за катастрофата с Милен Цветков. Впоследствие и двамата са дали показания. Те са потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на Милен Цветков. Двамата пътници са приятелката на Кристиан - Симона и Георги Иванов, както стана известно син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

За катастрофата бе обвинена и майката на 22-годишния Кристиан Николов, Десислава Пешева за предоставянето на колата, тъй като тя е собственик на фирмата, собственик на колата. На Пешева й бе определена гаранция от 100 000 лв, която тя по-късно плати.

Материалите по обвинението са отделени от основното - за причиняването на катастрофа под въздействието на наркотични вещества и причиняване на смърт, обвинението срещу Кристиан Николов.