Районният съд в София отмени паричната гаранция на Симона Цанкова, приятелката на Кристиан Николов, задържан за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, съобщи bTV.

Паричната гаранция на третия в колата - Георги Иванов, остава в сила, защото жалбата на адвокатите му не е подадена в срок.

Според съдия Николай Урумов, след като Цанкова е декларирала, че има отношения с Иванов, тя попада в кръга лица, които имат право да откажат да дават показания.

Приятелите на Кристиан Николов обжалват гаранциите си от по 10 000 лв.

Приятелите на Кристиан Николов обжалват гаранциите си от по 10 000 лв.

Софийският районен съд ще се произнесе в закрито заседание

Затова обвинението срещу нея, според съда, не е съставомерно.

Според съда по-важно значение има обстоятелството, че доколкото пред разследващите органи Цанкова не е заявила никакви обстоятелства, то дори да се приеме, че тя не се намира във фактическо съжителство с Кристиан, отново не е налице извършено престъпление.

По информация на Нова телевизия в жалбата пред съда, адвокатът на Георги Иванов е посочил, че страда от сериозни здравословни проблеми, включително тумор на епифизата в мозъка, и панически атаки, като вследствие на преживения стрес от катастрофата, бил в почти неадекватно състояние.

Майката на Кристиан Николов е платила гаранцията си

Майката на Кристиан Николов е платила гаранцията си

Адвокатът й е внесъл сумата по банкова сметка

Припомняме, че на 4 май стана ясно, че приятелите на Кристиан Николов обжалват гаранцииите си от по 10 хил.лв. 

На 21 април Георги и Симона бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването за катастрофата с Милен Цветков. Впоследствие и двамата са дали показания. Те са потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на Милен Цветков.

22-годишният шофьор е в ареста и засега се възползва от правото да не дава обяснения.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че майката на Кристиан Николов, която също е обвинена по случая, е платила гаранцията си от 100 000 лв.

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Николов извърши катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков