Синът на избягалия затворник Владимир Пелов - Владимир Стефанов, остава под "домашен арест", съобщи bTV.

Софийският апелативен съд потвърди мярката му за неотклонение "Домашен арест".

Младият Владимир Стефанов и други четирима бяха задържани за подготовката на убийства и палежи, по информация на медията.

Прокуратурата представи нови свидетелски показания, но те не бяха достатъчни за магистратите, за да наложат постоянен арест.

За друг от задържаните - Борис Ерменков, още няма решение дали се запазва паричната му гаранция.

Припомняме, Владимир Стефанов бе привикан в полицията в Ботевград на 3 април към 18 часа след като баща му Владимир Пелов избяга от затвора заедно с Радослав Колев. Той бе пуснат с белезници на другия ден преди обяд.

Баща му бе застрелян в Ботевград. Към момента не е ясно къде се намира другия избягал затворник.

Двама осъдени избягаха от Централния затвор
Обновена

Двама осъдени избягаха от Централния затвор

Единият стрелял по охраната с газов пистолет, подгонила ги чистачка

Припомняме, застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.