Мъжът, който беше задържан за нападението срещу акушерката д-р Гагова, е отказал да съдейства на разследващите органи.

Към момента е установено, че задържаният Владимир Стоянов е направил няколко опита да се укрие от полицаите.

Бащата, пребил лекарката в "Шейново", се хили в съдебна зала

Бащата, пребил лекарката в "Шейново", се хили в съдебна зала

Според прокурора обвиненият е с ниско правосъзнание

Началникът на Първо районно полицейско управление в София комисар Георги Хаджиев заяви пред БНР, че срещу Стоянов в момента се водят две досъдебни производства.

Хаджиев обясни и че полицията веднага се е отзовала на сигнала за пребитата акушерка в болница "Шейново". Изяснено е, че пребитата д-р Гагова е била намерена в безпомощно състояние от санитарка в болницата.

Полицията веднага е започнала да издирва извършителя. Малко по-късно той е бил установен. "Престъплението може да се характеризира като нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице", допълни Хаджиев.

Установено е и че Стоянов променил външността си след като пребил Гагова, най-вероятно с цел да се укрие. По свидетелските показания извършителя е бил с коса, когато е нападнал акушерката, а когато е бил задържан той бил с гола глава.

Теория и конспирация на плацентата

Теория и конспирация на плацентата

Във връзка със случая в "Шейново"

Припомняме, на 1 юли, събота, мъж преби акушерка, минути след като стана баща в столичната болница "Шейново". Той не се поинтересувал от състоянието на съпругата и на детето си, а агресивно настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе.

Жертвата, д-р Албена Гагова, обяснила на мъжа, че плацентата е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред. Гагова му казала, че плацентата ще бъде надлеждно съхранена и че не може да му бъде предоставена в почивния ден. Тогава, като разбрал, че не може да вземе плацентата, мъжът започнал да нанася удари по акушерката.

Вследствие на нападението д-р Гагова е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето. Установено е, че лекарката е била в безсъзнание над 20 минути. Акушерката има и разкъсвания на горната устна.

Лекари и пациенти застават зад протеста на медиците от болница "Шейново"

Лекари и пациенти застават зад протеста на медиците от болница "Шейново"

Призовават политиците да не чакат да бъде убит български лекар, който изпълнява служебните си задължения

Побоят над д-р Гагова стана повод за множество протести на лекари, пациенти и организации, които се обявиха твърдо против агресията срещу медиците.

По-рано днес ръководството на Националната здравноосигурителна каса и всички служители на институцията се обявяват против всякаква форма на насилие. Те изразиха своята солидарност и подкрепа към д-р Гагова и към всички лекари и медицински специалисти, подложени на посегателства, когато изпълняват високохуманната си мисия - да помагат на страдащите и да се борят за всеки човешки живот.