Група бежанки са "изсипани" в "Люлин 5". Тази сутрин група мигрантки майки с малки деца осъмнаха изоставени в най-големия столичен квартал близо до автомагистрала "Люлин".

Жители на района информираха, че групата от около 4-5 жени и около 8 деца, сред които и бебета, са били изоставени с багажа си пред блок 531. В групата е имало един млад мъж. Бежанците са стояли тихо и кротко пред блока. Не е ясно кога точно групата е била оставена пред блок 531. Малко след 8.00 часа тя е напуснала района, тръгвайки към аутобана.

Хората от района коментират, че на около 500 метра от мястото е 9 РУ-МВР. Те предполагат, че групата може да е дошла от близкия квартал "Филиповци", където преди време ГДБОП хвана трафиканти и скрити в къща нелегални мигранти.

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова коментира по-късно появата на бежанките под носа на 9 РУ. В последните три месеца има специално звено в СДВР, което работи с бежанците и мога да кажа, че работи перфектно, коментира тя. Не й било докладвано за този случай, още повече че била от сутринта в срещи.