Отстраниха от длъжност шефа на полицията в Разград, съобщават от "24 часа".

Постът се заема от досегашния заместник-директор на ОД на МВР Диян Минков.

С министерска заповед е прекратено временното му преназначаване на длъжност "заместник-директор", считано от 4 юни.

От МВР съобщават, че старши комисар Минков е роден през 1977 г. Висшето си образование е завършил в РУ "Ангел Кънчев" през 2000 г. Постъпва в системата на МВР през 2004 г. като разузнавач в "Икономическа полиция". През 2013 г. става ВНД началник група "Престъпления против народното стопанство" в Икономическа полиция, а от 2014 година е титуляр на длъжността.

От 2015 до 2021 г. е началник група "Противодействие на престъпления в непроизводствената сфера" в сектор "Противодействие на икономическата престъпност".

Сменят и шефа на полицията в Стара Загора

Сменят и шефа на полицията в Стара Загора

Засега не са ясни мотивите за промяната

Малко по-късно от МВР съобщиха, че е сменен и директорът на ОД на МВР в Перник. Досегашният шеф Димитър Попов, който в продължение на две години бе начело на пернишката полиция е назначен старши комисар Милен Тасков. Днес той бе представен пред състава на дирекцията от и.д. главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев. Заповедта и за тази рокада е на служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Старши комисар Тасков работи в системата на МВР от 2000 г. Започнал е в Първо РУ - Перник като разузнавач и е преминал през всички нива до началник на районното управлението. Бил е и полицейски инспектор в РУ - Радомир и началник на полицейски участък "Ковачевци". От 2019 г. досега е бил началник на група в Регионална дирекция "Гранична полиция"- Аерогари. Завършил е Академията на МВР.

Днес той бе представен пред състава на Областната дирекция в Перник от и.д. главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев. Досегашният директор Димитър Попов е преназначен на друга длъжност в системата на МВР.

Преди това бе сменен и шефа на полицията в Стара Загора.

Припомняме, това е поредната рокада в системата на МВР от встъпването в длъжност на служебното правителство. Още в първите си дни като министър Бойко Рашков отстрани главния секретар Ивайло Иванов и преназначи шефовете на СДВР и ОДМВР - София - Георги Хаджиев и Николай Спасов.

Миналата седмица беше сменен и началникът на Вътрешна сигурност Стефчо Банков, а в понеделник отстранени от длъжност бяха също директорът на ГДБОП Любомир Янев и шефът на полицията в Пазарджик.

Преди дни пък бяха сменени също шефът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков, както и началникът на полицията в Стара Загора Стоян Стоянов.