Кражбата на банкомата в Сапарева баня е извършена в съучастие с 4-ма души. Лицето, привлечено като обвиняем е било помагач, така наречената външна отцепка, т.е. придвижвал се е с друг автомобил и е съпровождал и подсигурявал автомобила, който беше открит изоставен след извършване на престъплението. Това стана ясно от думите на говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в прокуратурата.

Тримата издирвани обирджии напуснали страната?

Тримата издирвани обирджии напуснали страната?

Продължава издирването на тримата мъже, взривили банкомат в Сапарева баня

Престъплението не е обикновена кражба, а е чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, в частност взривяване на банкомата , като е използвано и МПС, уточни Арнаудова.

Господин Динев е привлечен в качеството си на обвиняем и е задържан за 72 часа, като предстои да се поиска от районния съд Дупница постоянният му арест.

Очаква се и за другите мъже, за които има данни, че са съпричастни към престъплението, да бъдат открити и предадени на съд.

С хеликоптер и кучета издирват взломаджиите на банкомат

С хеликоптер и кучета издирват взломаджиите на банкомат

Младен Маринов: Още днес ще бъдат задържани

Две от лицата, които МВР издирва са с криминални регистрации. Те са за документна измама, държане на наркотични вещества и управление на МПС без книжка, кражба на кола, участие в ОПГ. Третото издирвано лице няма регистрации.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че колегите му бързо са се ориентирали кои може да са обирджиите. Въпрос на време е да бъдат задържани другите лица, за които също има доказателства.

Взривиха банкомат - този път в Сапарева баня
Обновена

Взривиха банкомат - този път в Сапарева баня

Младен Маринов лично ръководи спецакция на МВР и баретите по залавянето на крадците

Групата не е единствената, която се занимава с обир на банкомати. Преди 6 месеца е задържана и разбита такава група, като към момента специалистът по взривяването на банкомати е в ареста.

От МВР подозират, че задържаните са замесени поне в 4 взрива.

"Това е една група, която взима опит от други, специализира се и извършва престъпление", добави главният секретар на МВР. Според него това не е сложна дейност, за да се търси "мозъка" на операцията.

Взломаджиите на банкомати почерпили опит от Западна Европа

Взломаджиите на банкомати почерпили опит от Западна Европа

Младен Маринов: Полицията си е свършила работата за Йоан Матев

Припомняме, вчера Младен Маринов информира, че издирваните са криминално проявени, на възраст между 35-40-години.

Обискираха се и автомобили, за които се предполага, че са използвани при други престъпления.

Полицията проведе спецакция и издирва взломаджийте с хеликоптери и полицейски кучета. Участваха и жандармеристи. Обвиненият днес Господин Димов беше заловен вчера сутринта от органите на властта. 

В последната година разбиването на банкомати стана модно престъпление. Само тази седмица случаят е Сепарева Баня е вторият на взривен банкомат. В среда призори в столицата бандити взривиха банкомат в кв. "Редута". 

Взривиха банкомат в София
Обновена

Взривиха банкомат в София

Откраднати са 60 000 лв.

Бяха обрани и банкомати в столичните кв. "Банкя", кв. "Левски" и в с. Баня.

В началото на миналия месец бяха откраднати 53 хил. лв. от банкомат в кв. "Дружба" в София. През септември Дупница също осъмна с пореден случай на обир на банкомат. 

Дупница осъмна с изтръгнат банкомат

Дупница осъмна с изтръгнат банкомат

В района на жп гарата

В края на август пък, банкомат беше взривен с столичния квартал "Младост"през нощта. По първоначална инфорация, бяха откраднати над 80 хил. лева. Около 10 хил. лева се разпиляха край блока, като полицията ги е огради, за да се избегнат "апетити".