Върховна касационна прокуратура е взела под специален надзор досъдебното производство за катастрофата в Самоков, при която дрогиран шофьор блъсна жена - служител на зоната за платено паркиране в града. Обмисля се и повдигане на обвинение за умишленост, посочи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Прокуратурата протестира пред Окръжен съд - София мярката "домашен арест" на Делигълъбов. Наложена му е и забрана да напуска пределите на страната. 

Главният прокурор Иван Гешев, придружен от Сийка Милева, се срещна с близките на пострадалата в Самоков, която бе два пъти прегазена от дрогиран шофьор, съобщиха от прокуратурата.

Шофьор блъсна служителка на паркинг в Самоков и избяга

Шофьор блъсна служителка на паркинг в Самоков и избяга

Той е арестуван

Иван Гешев е запознал близките с предложенията на Държавното обвинение за промени в НК за престъпления по транспорта да се полагат се предвиждат наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на едно или повече лица при управление на превозно средство след употреба на алкохол с концентрация над 2 на хиляда; при управление на превозно средство след употреба на наркотични вещества; при липса на необходимата правоспособност или при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч..

Припомняме, тази сутрин роднини на пострадалата заявиха по повод мярката "домашен арест" на виновника, че парите и връзките са над закона.

Пуснаха под домашен арест шофьора, прегазил жена в Самоков

Пуснаха под домашен арест шофьора, прегазил жена в Самоков

Според защитата наркотестът не бил достатъчно сигурен

Обвиняемият Виктор Делигълъбов е шофирал след употреба на наркотични вещества, информират от прокуратурата. На срещата присъстваха и заместникът на главния прокурор Пламена Цветанова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.