Служител на отдел "Специализирани полицейски сили" към СДВР е отстранен от длъжност.

Решението идва, след като вчера около обяд в полицията е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие между два леки автомобила на "Околовръстен път", в района на Чепинци.

Жена на 33 години е шофирала една от колите, като тя е транспортирана в болница за оказване на медицинска помощ, след което e насочена за домашно лечение. Направените й на място тестове за алкохол и наркотици отчели отрицателни стойности.

Водачът на другото превозно средство е бил 34-годишен мъж и отказал тестване на място. По-късно дал кръвна проба за изследване, от която все още няма излязъл резултат. 

В хода на изясняване на обстоятелствата около произшествието е установено, че той е служител на отдел "Специализирани полицейски сили" в СДВР и незабавно е отстранен от работа. Директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов е разпоредил комплексна проверка в отдела.

От пресцентъра на МВР уточниха за News.bg, че полицаят е отстранен до изясняване на ситуацията, както и че това се налага спрямо вътрешни правила във ведомството.