Районният съд в Пловдив прекрати производството срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов и го прати на специализираната прокуратура, съобщават от "24 часа".

Според районните магистрати повдигнатото обвинение срещу Кабаиванов трябва да се гледа по компетентност от специализирания наказателен съд.

Припомняме, кметът на Карлово е обвинен в длъжностно присвояване за близо 27 000 лева по проекта за Пречиствателната станция. Процесът срещу него обаче продължава години. Пловдивският окръжен съд отмени 3-годишната му условна присъда, определена от по-долната инстанция, и върна делото на друг състав на Районния съд.

Карловският кмет получи условна присъда за присвояване на почти 27 хил. лева

Карловският кмет получи условна присъда за присвояване на почти 27 хил. лева

Емил Кабаиванов е лишен от право да заема длъжността кмет за срок от 4 години

Първоначално делото срещу Кабаиванов започна в съда в Карлово. Магистратите там обаче масово си направиха отвод, което наложи делото да бъде пратено в Пловдив.

Според обвинението през 2013 и 2014 г. кметът на Карлово назначил трима да получават средства по проекта за Пречиствателната станция. Въпреки че в действителност те не са упражнили труд, им били платени възнаграждения в размер на почти 27 000 лева.

Докато съдебното дело продължаваше, Кабаиванов беше избран за кмет на Карлово за четвърти мандат.

Обвиниха кмета на Карлово за длъжностно присвояване в особено големи размери

Обвиниха кмета на Карлово за длъжностно присвояване в особено големи размери

Прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт