Задържаха шестима по време на сделка с дрога в Шумен, съобщават от полицията.

Малко след 15:30 часа вчера при целенасочени оперативни действия в хода на спецакция пред автокъща на бул. "Ришки проход" в града е извършена проверка на водач на лек автомобил Фолксваген "Голф" с разградска регистрация. В автомобила, освен 23-годишният водач от Разград, били 20-годишен мъж от Кубрат и 38-годишен с постоянен адрес в гр. София.

Водачът бил проверен малко след като закупил наркотични вещества от търговски обект в непосредствена близост. При извършения личен обиск в него бил намерен плик с около 30 грама дизайнерска дрога - "чай за пушене".

При претърсване в търговския обект, стопанисван от 28-годишен мъж от Шумен, са намерени електронна везна, около 4 грама "чай за пушене", бледожълта бучка с неправилна форма, бяла на цвят бучка, осем таблетки, шест от които с лого на канабис.

В жилище на ул. "Вичо Папазов" в града, обитавано от шуменеца са намерени два плика с около 500 г бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метамфетамин, открити са две електронни везни, плик със суха тревна маса.

Разследването по случая продължава.