Престъпна група, занимавала се с контрабанда на цигари, бе разбита от служители на ГДБОП, антимафиоти от Видин и граничари от ГПУ-Брегово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Видинчаните Б. К. (31 г.), О. Ц. (43 г.) и В. Х. (26 г.) са арестувани на 900 метра от р. Тимок при опит да внесат в страната ни от Сърбия 10 мастербокса цигари. Акцизната стока е от различни марки със сръбски бандерол и без платен налог към държавния бюджет.

Установено е, че групата внася цигарите, използвайки самоделно изградена временна въжена линия по поречието на реката. Трафикантите използвали ниското речно ниво в определени участъци. В районите на най-голямо стесняване на течението прехвърляли въже между двата бряга, посредством което изтегляли опакованите кашони.

В близост до мястото униформените служители открили джип „Чероки" с английски регистрационен номер и заключен лек автомобил „Субару" с транзитна немска регистрация. Джипът е транспортиран до ОДМВР-Видин.

В лекия автомобил са открити уред за нощно виждане, колани за пренасянето на кашоните, полиетиленови чували  за опаковането им за предпазване от влага. Намерена е и застраховка „Гражданска отговорност" на името на видинчанина С.М., който по-късно също е задържан.

Б.К. и С.М са криминално проявени. Според данните те са организатори на канала и са контактували със сръбската страна за организиране на транспорта на нелегалната акцизна стока.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разкриване и документиране на дейността на тримата продължава.