Обявените за издирване 23-годишна Стефка Йорданова и едногодишната и дъщеря Силвия бяха открити.

В късния следобед на днешния ден в кметството на с. Дебелт бе осъществена среща с майката на Силвия - Стефка Йорданова и самото дете.

Според думите на Стефка, Стефко системно е упражнявал физически и психически тормоз върху нея, което я подтикнало към напускане на общото им жилище.

В присъствието на Началник отдел „Социална закрила" - Средец бе проведен разговор с Стефка Йорданова и майка й, от който е видно че същата няма намерение да се върне при бащата на детето си, както и да спори по отношение на правата върху едногодишната Силвия.

Стефка желае съдбата на детето да се реши по възможно най-подходящия за момиченцето начин, като то не става свидетел на семейно-битови драми.

Съгласна е да се започне съдебно дело за определяне на родителските права върху Силвия, но до момента на официалното призоваване смята да остави в тайна от Стефко Георгиев местонахождението си заедно с детето.

23 годишната жена дакларира добрите материално-битови условия, при които се отглежда малката Силвия, като обяви съгласието при желание от страна на социалните служби или полицейските органи винаги да се отзовава или да ги допуска до детето.

След вземане на сведение от Стефка Йорданова, същата заедно с майка си напусна сградата на кметството, съобщават от ОД на МВР Бургас.

По-рано бургаската полиция обяви, че издирва малолетната Силвия Георгиева, на 1 годинка, от с. Дебелт, както и майка й Стефка Йорданова.

Жената и малкото дете са изчезнали и са в неизвестност от 19 ноември.

Мъжът, с когото Стефка е живеела на семейни начала в последните години, Стефан Георгиев, изказа съмнения, че майката и детето са отвлечени.

Той сподели, че преди няколко години Стефка е работила като проститутка в Холандия.
По-късно тя успяла да избяга и да свидетелства срещу сутеньорите Сюлейман Тигъра и Сулката.

Георгиев изрази съмнение, че те стоят в основата на изчезването на жената и детето. Той се притеснява, дали малката Силвия вече не е продадена нелегално някъде в чужбина.

Георгиев е разговарял с полицията в Бургас, която му е обещала пълно съдействие. За сега обаче няма следи от младата жена и детето.

Полицията умолява, всеки който има информация по случая да позвъни на телефон 166. Конфиденциалността е гарантирана.