Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща от "Лига Европа" между отборите на ПФК "ЦСКА" и ФК "Копенхаген" - Дания, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града, уверяват от полицията.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболната среща.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Феновете на гостуващия отбор ще бъдат пропускани през вход 4 на сектор "Б". Привържениците на ЦСКА ще могат да влизат през всички входове на сектори "А" и "В", и през входове 18 и 22 на сектор "Г", като при необходимост ще бъдат отворени и входове 16 и 17 на сектор "Г".

Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полиция.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

За да бъде избегнато струпване, полицията приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 18.30 часа.

Във връзка с провежданото спортно събитие в късните следобедни часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.