От пернишкото предприятие "Стомана индъстри" отхвърлиха твърденията, че са плащали водата, която са ползвали от язовир "Студена" на по-ниски тарифи от гражданите на Перник, както твърди прокуратурата в обвинението срещу бившия екоминистър Нено Димов, съобщиха от БНТ.

Вчера по време на Апелативния специализиран наказателен съд, стана ясно, че "Стомана индъстри" и "Топлофикация" - Перник плащали по 13 ст. за кубик вода, а жителите на Перник - 2 лв.

В съобщение до медиите от "Стомана индъстри" уточняват, че са плащали количествата вода по две тарифи, утвърдени от КЕВР и правителството.

Питейната вода, която предприятието е потребявало, е била на цена от близо 2 лв. за куб. метър, каквато е и за гражданите на Перник. Водата с непитейни качества действително е заплащана по 13 стотинки за куб. метър, уточняват от "Стомана".

Освен това, от там допълват, че "Стомана индъстри" е консумирала през миналата година малко под 0,8 млн. кубика вода, а не 7 милиона, както обяви прокуратурата. Допълва се, че това е 3% от консумацията на Перник.

От "Стомана" Перник искат 10 000 куб. вода за януари

От "Стомана" Перник искат 10 000 куб. вода за януари

Нямало да навредят на потреблението на хората