Прокуратурата остави под постоянен арест двама от 13-те задържани на 18 ноември и обвинени в разпространение на детска порнография в интернет пространството.

Един от тях е студент на 23 години от Стара Загора. След претърсване на жилището на С.С. са открити и иззети компютър, харддиск, рутер за безжичен интернет, както и мобилен телефон, в който са съхранявани и чрез който са разпространявани файлове с порнографско съдържание.

От неустановена дата до 18 ноември, когато мъжът е задържан, чрез мобилното устройство и приложение в него, С.С. е разпространил 57 броя аудиовизуални материали, съдържащи порнография, с неустановени до момента лица под 18 годишна възраст, до неограничен кръг потребители.

Също така през този период от време, С.С. е получил и държал в телефона си 19 броя аудиовизуални порнографски материали, предоставени му от мъж с инициали Г.С.

Определението на Районен съд-Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Вторият от задържаните под постоянен арест е 53-годишен мъж от Девня, от чийто дом са иззети таблети, компютри, телефони, флаш-памети, които съдържат видеоклипове със сексуално насилие на деца между 2 и 10 години, разпространявани от мъжът.

Н.И. е обвинен и в незаконно притежание на боеприпаси, намерени и иззети от жилището му при проверката.

Определението на Районен съд - Девня подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Припомняме, на 18 ноември се проведе мащабна операция в страната с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба (НСлС) и ГДБОП, при която бе разкрита мрежа за разпространението на порнографски материали с деца под 18 годишна възраст.

Обвиниха и 13-те, задържани за разпространение на детска порнография

Обвиниха и 13-те, задържани за разпространение на детска порнография

Установява се дали български деца също са станали жертва