Прокуратурата прекрати разследването срещу кмета на Асеновград Емил Караиванов.
Всички повдигнати към момента обвинения срещу кмета на Асеновград са прекратени. Причината - няма достатъчно доказателства за извършени от Караиванов престъпления.

Пловдивският съд остави Караиванов кмет на Асеновград

Пловдивският съд остави Караиванов кмет на Асеновград

Кметът и главния архитект не оказвали въздействие върху свидетели

Припомняме, срещу Караиванов бяха повдигнати 2 обвинения. Първото обвинение срещу кмета беше за промяна на градоустройствения план. Според това обвинение Караиванов, в качеството си на кмет, е разрешил да бъде съборен паметник на културата и на негово място да бъде построена кооперация. Противоречието - тези действия не попадат в компетенциите на градоначалник.
Второто обвинение срещу Караиванов беше за сключването на договор за почистване на шахтите по улиците на града. Караиванов беше обвинен в безстопанственост и нанасяне на щети в размер на 80 хил. лева, отпуснати за фиктивно почистване на шахтите в града.

И двете разследвания срещу кмета бяха за злоупотреби в изключително големи размери. С решението на прокуратурата обаче разследването по случая приключва, а Караиванов остава без обвинения.

Арестуваха кмета на Асеновград

Арестуваха кмета на Асеновград

За разпит са отведени и трима бизнесмени

От своя страна кметът е категоричен, че ще търси правата си в съда. Той ще заведе дело за опетненото му име.

Припомняме и че главният архитект на Асеновград Константин Атанасов също беше задържан при акцията на ДАНС в града. Срещу него бяха повдигнати 3 обвинения.
Обвиненията срещу него обаче също са били прекратени, съобщи Нова телевизия.

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Заради подкуп от 8000 лв.