Собственик на магазин в столичния квартал "Хиподрума" публикува видео от охранителна камера, на което се вижда как крадеца задига стоки от търговския обект.

Кражбата е станала в понеделник, 29 януари, около 15 часа. На записа се вижда как мъжа прибира стоки - кашкавал и масло, които били от скъпи марки. Откраднатите стоки възлизали в размер на 80 лв, съобщи bTV.

След като излиза от магазина мъжът започва да бяга.

Собственикът на магазина заяви, че крадецът е бил много бърз и е изчезнал, преди да служителите да предприемат нещо. Той разказва още, че днес ще подаде писмена жалба срещу неизвестния извършител. Собственикът посочи и че клипът е публикуван в социалните мрежи и апелира хората да съдействат, ако разпознаят извършителя.

Съпругата на собственика заяви, че подобни кражби се случват в магазина поне 2 пъти в месеца. Случите обаче оставали безнаказани, от полицията отказват да образуват досъдебно производство, защото откраднатата сумата е под минималната заплата за страната.

"На ден в този магазин влизат 400-500 клиенти. Ако всеки един от тях си вземе за по 1-2 лева нещо, аз фалирам. Няма как да работя така. Според мен няма минимална и максимална сума, има извършено престъпление, което трябва да бъде наказано по някакъв начин, за да знаят всички останали, че не може така да се прави", категоричен е собственикът.