Митническите и полицейски служители в Луковит задържаха 1 378 кутии цигари, част от които притежавани легално, но продавани без разрешително.

Стоката е намерена на 27 март, вторник, в търговски обект. Властите констатирали, че собственикът на обекта предлага акцизни стоки без да притежава разрешително за търговия с такива.

20 млн.лв. повече контрабандни цигари през 2017 изчисли ЦИД

20 млн.лв. повече контрабандни цигари през 2017 изчисли ЦИД

Доходите от тютюневи изделия са равни на бюджетите на МВР и МО

От търговския обект са иззети 29 кутии цигари или общо 580 къса. Цигарите били с валиден български бандерол. В магазина е открит и 1.5 кг насипен тютюн.

Митничарите проверили и дома на търговеца. В хода проверката униформените констатирали, че в дома мъжът съхранявал цигари без бандерол. Открити са общо 1 349 броя кутии или 26 980 къса контрабандни цигари.

Хванаха 800 хил. къса контрабандни цигари във Велико Търново

Хванаха 800 хил. къса контрабандни цигари във Велико Търново

Контрабандата е намерена в товарен автомобил

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Луковит. Веществените доказателства са задържани от органите на МВР. Работата по случая продължава от разследващ полицай.

За продажбата без разрешително на тютюневи изделия с валиден български бандерол и за открития нелегален тютюн в Митница "Свищов" ще бъдат образувани административнонаказателни производства.