Състав на Софийския градски съд отложи за 7 октомври искането на началника на затвора в София черногорецът Будимир Куйович да бъде преместен от общежитие от открит тип в такова от закрит тип. Той излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога.

Припомняме, в края на август на АМ "Тракия" Будимир Куйович беше арестуван, въпреки че би трябвало да излежава присъдата си. Черногорецът беше хванат с фалшива шофьорска книжка, издадена уж в Португалия, на път за морето. Той е бил настанен в открито общежитие в Казичене. Заловен е при рутинна проверка на КАТ в кола с пловдивска регистрация. Спрямо Куйович не е взета мярка за неотклонение, тъй като изтърпява наказание лишаване от свобода. В периода на извършване на престъплението той е бил в отпуск. След задържането му отново е приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието.

От прокуратурата коментираха, че трябва да бъдат събрани доказателства във връзка с правния стабилитет на заповедта за промяна на режима на Куйович, която той е обжалвал пред Административния съд.

И Румен Петков иска да се разсекрети делото срещу Будимир Куйович

И Румен Петков иска да се разсекрети делото срещу Будимир Куйович

Борисов да уволни шефа на затворническото общежитие, призова бившият министър

Припомняме, след тази случка лидерът на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков коментира със сарказъм, че "този герой на затворническия труд - Будимир Куйович, не трябва да е дори в затворническо общежитие". Иначе Петков настоя делото срещу Будимир Куйович да бъде разсекретено.

Нападките на Румен Петков бяха насочени към и.д. началника на затвора Десислав Трайков, който пък бе освободен от поста в началото на септември месец.

Преди повече от 10 години заради черногореца имаше оставки на полицейски шефове. По време на съдебния процес срещу Куйович обвиняемият успя да обвини дори тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев на 13 април 2008 г. Заедно с него си тръгнаха главният секретар на ведомството Илия Илиев и антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров.

Преди да бъде осъден, соченият за човека на Сретен Йосич у нас имаше 10-годишна забрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я нарушава 14 пъти.

Ексшеф на МВР призова за разсекретяване на делата срещу Куйович

Ексшеф на МВР призова за разсекретяване на делата срещу Куйович

Валентин Петров отрече да е взимал "такса спокойствие", за да прикрива дейноста му