Нов прокурор, който е назначен на мястото на отстранения Стефан Христов, е започнал работа по т.нар. папка Барселонагейт, като тепърва този нов ще се запознава с материалите по делото и ще преценява доказателствата за искания имунитет.

Това обясни в отговор на журналистически въпрос градският прокурор Илиана Кирилова. Тя взе участие в брифинга на прокуратурата и МВР за тежкото убийство в София.

Така стана ясно, че може да се очаква да се събират и нови доказателства за имунитета на бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Година и на час по лъжичка били изпращани на преводач испанските листове от Барселонагейт

Година и на час по лъжичка били изпращани на преводач испанските листове от Барселонагейт

Трима прокурори ще бъдат наказани заради "делата на трупчета"

След проверка на Върховна касационна прокуратура и Върховния касационен съд делото е върнато в Софийска градска прокуратура, като водещият прокурор е отстранен и е назначен нов. Новият прокурор трябва да прецени какво трябва да бъде извършено съгласно Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и дали е необходимо да се събират нови доказателства.

Относно задържаният по сигнал на кмета Иван Портних апелативен прокурор от Варна, обвинен за взимане на подкуп, Кирилова не даде съществена информация, но обясни, че ако се посочат други свидетели, които знаят за взимане на подкуп, ще бъде взето предвид в досъдебното производство.