Телефонните измами намаляват. Това увери главният секретар на МВР Младен Маринов пред Нова телевизия.

Като причина за това той изтъкна, че все повече хора сигнализират, когато има телефонни измами. Съвместната работа на полицията и медиите също допринасяла за това.

Бум на ало-измами в Дупница

Бум на ало-измами в Дупница

Постъпили 4 сигнала за по-малко от час

"Телефонните измами не се извършват от един човек или от една група хора, а от широк кръг. Сигналите водят към Ветово. В последните месеци имаме две акции и разплетохме цялата мрежа", похвали се Маринов.

Относно информацията, че има полицейски чадър над "ало" измамниците, Маринов заяви, че тече проверка в Русе, но нямали категорични данни техни служители да покровителстват този вид престъпления.

Три телефонни измами „ужилиха” пенсионери с общо 14 150 лв.

Три телефонни измами „ужилиха” пенсионери с общо 14 150 лв.

Разследванията се водят срещу неизвестни извършители

Относно побоя над 18-годишно момче в Бяла, което няколко дни по-късно почина, главният секретар на МВР заяви, че няма друг участник в побоя.

"Абсолютно всички факти и обстоятелства са изяснени. Всички свидетели са разпитани през съдия. Ударът е нанесен от лицето, което е задържано", поясни Маринов.

Почина момчето, бито от цигани в Бяла

Почина момчето, бито от цигани в Бяла

Смъртта е настъпила снощи

Той заяви, че желанието и стремежът им е дежурните части да бъдат сведени до минимум, а повече полицаи да работят на терен, както е например в Естония.