"Службите за сигурност продължават да се използват като бухалки." Това заяви пред bTV бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев по повод появата в "Пирогов" на издирвания с Интерпол Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Стайков Стайков е бил отвлечен и пребит, след което е откаран за лекарска помощ в "Пирогов".

Според Стойчев обаче няма достатъчно данни за това дали Стайко Стайков е бил отвлечен.

"На Интерпол се дават лица за издирване, когато са изчерпани възможностите на националното издирване", обясни бившият шеф на ЦСБОП.

Отвлечен и пребит е синът на Миню Стайков
Обновена

Отвлечен и пребит е синът на Миню Стайков

Мъжът е в "Пирогов"

Стойчев предполага, че Стайко Стайков е влизал и излизал многократно от България, като било напълно възможно да е пострадал.

"На тези, които не правят това, което властта иска от тях, им се случват неприятни неща", отбеляза Стойнев.

Според бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов, всичко това прилича на опит за преразпределяне на собственост и на натиск върху богатите хора.

"Многократно сме били свидетели на хора, които са издирвани и си живеят спокойно. На затворници, които са на плажа", допълни той.

Радулов изрази съмнения за контрола, който се оказва на КПП-тата, защото многократно хора, за които се е твърдяло, че са в Гърция, изведнъж се оказват у нас. По думите му дупките в системата са големи.

По отношение на борбата с корупцията и промяната на статуквото, Тихомир Стойчев подчерта, че е по-скоро песимист.