Отвлечен, пребит и захвърлен бил синът на Миню Стайков - Стайко Стайков, пише "24 часа".

От МВР заявиха за news.bg, че към момента проверяват информацията и не могат да потвърдят.

Мъжът е открит край София. Сега е в института за спешна медицинска помощ "Пирогов" с множество травми.

Неконтактен, с рани по главата и следи от инжекции по ръцете бил открит сина на Миню Стайков - Стайко Стайков. 

По информация на "24 часа" рано сутринта Стайков е открит гол и бос в кв. "Бояна" до известен хотел. Намерил е къща на негов близък, който го приютил. След това е откаран в "Пирогов", а приятелят му е подал сигнал в прокуратурата за отвличане.

По сигнала вече се работи. Стайко Стайков още не е разпитван от полицията, предвид състоянието, в което се намира.

Малко по-късно пред bTV адвокатът на Стайко Стайков - Любомир Таков заяви, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая "Стайков". След депозирането на документа е разбрал, че клиентът му се намира в "Пирогов".

По думите на адвокат Таков близки на Стайков са го открили в района на парк "Витоша" в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

Адвокатът все още не се е срещал с клиента си и очаква това да стане в рамките на деня.

От "Пирогов" потвърдиха, че имат такъв пациент. Стайков сам е потърсил помощ в лечебното заведение. Приет е за прегледи и наблюдение и няма информация за състоянието му.

Припомняме, на 5 септември, специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Стайков е обвинен, че ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

По-късно стана ясно, че прокуратурата е забравила да внесе шест тома от материалите по делото.

През ноември Спецсъдът запорира имуществото на Миню Стайков. Месец по-късно го остави за постоянно в ареста.

На заседанието по делото от 11 декември Миню Стайков влезе в инвалидна количка. Според защитата му, за престоя зад решетките той е отслабнал с 10 кг.

Миню Стайков остава в ареста

Миню Стайков остава в ареста

Съдът прецени, че той може да се лекува в болницата на затвора…