Специализираната прокуратура предяви обвинения на четвърти по делото срещу Миню Стайков, иззе 130 000 лв. в брой на "СИС индустрийс".

Четвъртият обвинен е привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По същото дело Специализираният наказателен съд постанови "Задържане под стража" на бизнесмена Миню Стайков и още две лица.

Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на операцията по неутрализиране на групата той не е открит и е обявен за общодържавно издирване.

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков остава в ареста

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков остава в ареста

С мярка за неотклонение "задържане под стража" са още двама от арестуваните

На 11 септември 2018 г. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.

В рамките на продължаващото разследване по досъдебното производство на 11 септември 2018 г. са извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат.

Намерени и иззети са близо 130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията "СИС индустрийс", свързана с бизнесмена Миню Стайков.

Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, в т.ч. тази, за която е образувано досъдебното производство.

20 дружества с легална дейност оплетени в данъчните измами покрай "Карнобат"

20 дружества с легална дейност оплетени в данъчните измами покрай "Карнобат"

Стайко Стайков се издирва с Европейска заповед за арест

На 5 септември, специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

В четвъртък, 6 септември стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

След това в събота, 8 септември, излезе решение то Специализирания съд в София, че собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков остава в ареста.