Сръбски ТИР и автобус на градския транспорт се сблъскаха на Околовръстното шосе в София, предаде МВР. Инцидентът стана малко след 15 часа на Околовръстното шосе на София, при отбивката за кв. „Требич”.

Пострадалите са седмина, сред които и две деца, те са откарани в болница.

Автобусът се е движел по линия №22 на градския транспорт, а тежкотоварният автомобил е със сръбска регистрация. Временно движението в едното платно е затруднено. Тепърва ще се уточнява причината за инцидента.

Пострадалите пътници в автобуса са отведени в болница ИСУЛ за лекарски прегледи, съобщи bTV. Най-вероятно те ще бъдат изписани още днес. Двете ранени 10-годишни деца са в Пирогов, те са с наранявания по лицето.

Сръбският камион е бил натоварен с 30 тона алуминий. Заради дъжда шосето се превърнало в пързалка, разказа сръбският шофьор. Той се бил движил с около 50 км/ч, по негови думи. Запитан как е светел светофарът, водачът на ТИР-а отговори, че било  жълто или червено. "Не зная кой е виновен", каза той. Свидетели твърдят, че сръбският шофьор е минал на червено.

"Автобусът беше полупълен, имаше хора, деца. Шофьорът е още в стрес. От негова страна всичко е изпълнено", заяви свидетел.

Малко по-късно спор между таксиметров шофьор и водач на автобус на градския транспорт е прераснал в сбиванe, съобщиха от СДВР. Причината за спора е засичане. Случката е станала този следобед на столичния булевард "Мария Луиза" край Лъвов мост.

Свидетели твърдят, че шофьора на автобуса се ядосал на таксиметровия водач и слязъл да се разправи с него. Екипи на полицията изясняват фактите и обстоятелствата около побоя.