Ивайло Борисов – Ториното е бил освободен, след като е бил разпитан в Шесто Районно управление. Това потвърдиха за News.bg от пресцентъра на МВР.

На сайта на силовото ведомство е публикувано съобщение, от което става ясно, че двама мъже са били отведени за проверка в полицейското управление. Те са дали обяснения и след това са освободени.

Единият от двамата е именно Ивайло Борисов – Ториното.

Задържаха Ивайло Борисов-Ториното

Задържаха Ивайло Борисов-Ториното

Арестът му е част от полицейските мерки, разпоредени от МВР

В района на бул. „Черни връх” полицаи са прели за проверка Ториното и още един мъж – Р.Б.. Те пътували в лек автомобил. Двамата мъже били отведени в Шесто Районно управление. Полицаите искали да установят дали двамата са съпричастни към извършени престъпления.

БНТ допълва, че Ториното е бил освободен, след като е подписал предупредителен протокол, че няма да нарушава обществения ред. В хода на проверката не са събрани доказателства, които да уличават Ториното в престъпления на територията на Шесто районно. 

От ведомството на Румяна Бъчварова са категорични, че продължават да следват принципа за нулева толерантност към правонарушители и закононарушители.

От МВР информират още, че на територията на София продължава спецакцията за противозаконно извършване на охранителна дейност, ескорти, съпроводи и контрол за носене на огнестрелно оръжие, както и за нарушения по Закона за движение по пътищата. 

Акцията е стартирала преди няколко дни, като пунктовете за проверка се преразпределяли на базата на предварителни анализи.

От МВР посочват, че до момента са проверени 681 души. 21 от тях са криминално проявени за различни престъпления. За 24 часа са задържани общо 15 души.

41 от проверените притежавали законно оръжие. При 37 от тях то било за лично ползване, а на четирима било предоставено за служебно ползване – охранителна дейност.

Служителите на реда са спрели от движение четири автомобила. Причината е, че са установени технически неизправности. Един пък бил спрян заради съмнения за интервенция.

От силовото министерство подчертават, че целта на акцията е да се постигне обществена сигурност. От столичната полиция пък призовават гражданите да са търпеливи и толерантни, ако има затруднения при придвижването им по време на проверките.