Варненският окръжен съд наложи 4 години и 6 месеца лишаване от свобода на Анита Мейзер, съобщават от институцията. Мейзер е призната за две престъпления, като наказанието е редуцирано с една трета заради съкратено съдебно следствие.

Магистратите признаха Анита Мейзер за виновна, че на 14 август тази година по непредпазливост е причинила смъртта на съпруга си Николай. Тя е призната за виновна и за това, че е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не я задържи при налични данни за извършено престъпление.

Закопчаха миската Анита Мейзер за убийството на мъжа й
Обновена

Закопчаха миската Анита Мейзер за убийството на мъжа й

Убила го по непредпазливост

Наказанието от 4 години и 6 месеца е и за двете престъпления, като то се редуцира заради признанието на Мейзер и съкратеното следствие. 

Припомняме, че по-рано днес Анита Мейзер се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза.

Мейзер се призна за виновна

Мейзер се призна за виновна

За убийство по непредпазливост и предлагане на подкуп

От съда обясняват, че тя ще търпи най-тежкото от двете наказания, а именно 3 години "лишаване от свобода" при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Ще трябва да заплати и глоба в размер на 7000 лева.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело. То е считано от 14 август.

Анита е осъдена да плати на наследниците на Николай обезщетение за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лева, ведно със законната лихва от 14 август до окончателното изплащане на сумата. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен.

Анита Мейзер отива на съд за смъртта на мъжа си

Анита Мейзер отива на съд за смъртта на мъжа си

Второто обвинение е за 30 000 евро предложен подкуп

В последните си думи пред съда подсъдимата заяви, че през четиримесечния си престой в ареста се е опитвала да си обясни как е стигнала дотук. Със съпруга й имали чудесни отношения. "Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах... Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат..." , заяви Анита Мейзер.

15-дневен срок присъдата може да се обжалва пред Варненския апелативен съд.