Три години „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим получи като присъда Севдалин Г. за извършени от него две престъпления: блудство с момиче на десет години и кражба на сумата от десет лева от него.   

Присъдата е на Районен съд – гр. Плевен и се отнася за престъпление, случило са на 11 ноември 2014 г.

Тогава Севдалин, след като употребил значително количество алкохол, влязъл в двора на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим. Там той заварил група деца, които си играели в междучасието. Те се изплашили от него и се отдалечили.

Подсъдимият, обаче успял да задържи за ръката пострадалатаученичка в четвърти клас и започнал да й говори, че е много хубава. Детето се опитало да се отскубне, но не успяло. Тогава Севдалин  започнал да я опипва по тялото, като бръкнал последователно в пазвата и панталоните й.

Другите деца, след като преодолели страха си започнали да блъскат обвиняемия да я пусне.
В този момент дошли и ученици от единадесети клас на училището, които изгонили Севдалин Г. от двора на учебното заведение.

На следващият ден Севдалин Г. отново срещнал момиченцето, докато то се прибирало от училище. То силно се изплашило от него, хвърлило раницата си, побягнало и успяло да се скрие зад един ъгъл на близка сграда. Оттам пострадалата видяла как той прегледал съдържанието на ученическата й чанта, намерил вътре банкнота от десет лева и я взел.

След това хвърлил раницата на земята и си отишъл. Тогава детето се върнало, взело си раницата и се прибрало в къщи.

Освен наложеното му общо наказание три години „Лишаване от свобода“, подсъдимият Севдалин Г. ще изтърпи и още едно наказание лишаване от свобода в размер на една година – това е отложено наказание в изпитателен срок на условна присъда от 2012 г.

Така Севдалин Г. ще влезе в затвора за общо четири години при първоначален строг режим.

Севдалин Г. е бил задържан и приведен в Затвора – гр. Плевен директно от съдебната зала.   

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – гр. Плевен.