Трима подсъдими за четири въоръжени грабежа, извършени през януари тази година, се признаха за виновни и сключиха споразумения с Окръжната прокуратура във Варна, които окръжният съд одобрява.

19-годишният Ангел Д. получава 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок за грабежите, извършени в различни съучастия между четиримата, след като се договори помежду си да извършат кражби и грабежи.

Четвъртият съучастник - Пресиян В., сключва споразумение и приема да изтърпи наказание 3 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

За виновни се признават и Димитър О. и Грегор Г. Първият от тях получава 2,8 г. с 4-годишен изпитателен срок, а вторият - 2 години и половина, също с 4-годишен изпитателен срок, като се отказват от разглеждане на делото срещу тях по общия ред.

Четирите въоръжени грабежа са извършени със заплашване с палка и пистолет. Ограбените пари на два магазина и заведение са на стойност 1306 лева.

Причинените щети са възстановени изцяло на пострадалите, осъдените поемат и направените по делото разноски по съдебно-балистична и лицево-идентификационна експертиза. И четиримата участници в престъпленията са неосъждани и са на възраст 19 и 21 години.

Задържаха 4-ма за въоръжени грабежи във Варна

Задържаха 4-ма за въоръжени грабежи във Варна

Заплашвали с пистолет, а при някои от грабежите и с палка