Не може да се намери и да се търси оправдание в такива действия. Когато говорим за психопат, той осъзнава какво е извършил.

Това заяви пред bTV криминалистът и бивш директор на отдел "Убийства" в МВР Ботьо Ботев по повод убийството на момиченцето от Сотиря, извършено от 21-годишния Мартин Трифонов.

Припомняме, вчера Трифонов направи пълни самопризнания за убийството в селото. ДНК пробрата категорично потвърждава, че именно именно Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето.

Марковски: България от страна на розите се превърна в страна на вампирите

Марковски: България от страна на розите се превърна в страна на вампирите

Адвокатът очаква съдът да намали присъдата на Мартин Трифонов на 30 години

Ботев недоумява как може да бъде извършено такова убийство от един нормален човек и кой би могъл да посегне на едно невинно детенце на такава възраст.

Той изрази притеснението си, че тези случаи не са рядкост в криминалната практика - имало ги е преди, има ги и сега. Жалко, но е факт. Никой не би могъл да предвиди хората, които живеят в една нормална среда. Той е имал криминални прояви, които са регистрирани, посочи Ботев.

По думите на криминалиста действията и поведението на Мартин Трифонов се отличават от нормалните за всеки един младеж на неговата възраст. Трябва да се има предивд, че подобни хора, които действат импулсивно и с болно съзнание, са с някакви психопатни отклонения.

Доживотен затвор за убиеца иска майката на Кристи

Доживотен затвор за убиеца иска майката на Кристи

Самопризнанията на Мартин Трифонов не намалявали евентуалната му присъда

Ботев призна, че много трудно може да се отличи в обществото психопатията. Според криминалиста убиецът на детенцето е заявил пред служебния си адвокат, че съжалява за действията си и осъзнава извършеното, защото може би търси да оправдае действията си, които е извършил.

Трудно е да се направи оценка на такива хора, призна криминалистът. Той допълни, че е жалко, че се стига до такива моменти, защото подобни действия, свързни с брутална жестокост, са необясними.

21-годишният Трифонов с пълни самопризнания за убийството в село Сотиря

21-годишният Трифонов с пълни самопризнания за убийството в село Сотиря

ДНК проба категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил детето