"Този законопроект е в изпълнение на конкретни препоръки, съдържащи се в анализа на европейските магистрати на прокуратурата в края на 2016 г." Това коментира пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева в отговор на въпрос във връзка с критиките към предложените от правосъдното министерство за промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в публичния и частния сектор.

Министър Цачева участва в Международна конференция "Сигурно бъдеще за жените - сигурно бъдеще за всички".

Цачева бори битовата престъпност и нейната сестра е жертва на грабеж

Цачева бори битовата престъпност и нейната сестра е жертва на грабеж

И диалогът с надзирателите продължава, но във всеки един момент става дума за пари, а им предложили близо 11% увеличение

Цачева обясни, че промените в НК са изцяло съобразени с препоръките на европейските магистрати. Предстои следващата седмица точно по тези критерии да бъде направен отчет пред пристигащите у нас представители по Механизма за сътрудничество и оценка на напредъка за реформите в правосъдието.

Министър Цачева бе категорична, че не е уместен страха, които се поражда у обществото, като не изключи и политически причини за това. По думите ѝ не следва да има притеснение по отношение правата, произтичащи от граждански договори и визира конкретно промените по член 282 от НК, където препоръката е да бъдат включени и частно правни субекти, например банките. 

Според Цачева има време след първото четене на законопроекта да бъдат включени съответни промени и редакционни поправки.

Надзирателите дават 1 месец на Цачева да измисли заплатите

Надзирателите дават 1 месец на Цачева да измисли заплатите

Протестите продължават с пълна сила