Окрупняват прокуратурите, за да се справят с недостига на кадри. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в Разград пред журналисти, цитиран от БНР. 
Той присъства на отчетно събрание на Окръжната прокуратура и връчи почетен знак на зам.-окръжния прокурор Антония Донева, която се пенсионира.

"Тези мерки ще доведат до окрупняване на прокуратурите, създаване на териториални отделения по места и осъществяване на много по-голяма мобилност на прокурорите, без да е необходимо те да бъдат командировани или специално назначавани на тези места, в които има недостиг на прокурори", поясни Цацаров.

Асоциацията на прокурорите: Мястото ни е в съдебната власт

Асоциацията на прокурорите: Мястото ни е в съдебната власт

Разпространена позиция на Управителния съвет на Асоциацията

Обвинител №1 уточни, че не става въпрос за закриване на прокуратури, а за концепция, която е по-различна от сегашната. По време на брифинга стана ясно, че недостигът на кадри в област Разград не се отразява толкова на работата, колкото в други региони, където проблемите са по-големи.

Най-тежко в областта е положението в Кубратската районна прокуратура, където работи само един прокурор. Запитан за проверките в болниците Цацаров отговори, че държавното обвинение изследва дали има един и същ предмет на дейност на здравните заведения, в които има частни структури.

Към 30 март се очаква окончателен доклад на Министерството на здравеопазването, като ще бъдат обхванати и други здравни заведения.

Прокуратурата разследва "Пирогов" и още шест болници

Прокуратурата разследва "Пирогов" и още шест болници

Производства се водят Софийска градска прокуратура

Проверяват се и имейли, в които се алармира за тежко състояние на конкретна банка, в които са влоговете на получателите им. Целта е дестабилизация на съответната банка, обясни главният прокурор.