Документите на ДАНС, открити на нощното шкафче на кмета на Септември Марин Рачев, са преминали през прокуратурата и МВР. Трябва да погледнем в нашия си двор.
Това заяви в коментар пред медиите главният прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, БСП поискаха днес обяснение от ДАНС как техни документи са стигнали до кмета на община Септември - проверката показа, че копията от тези документи са извадени от ДАНС и са преминали през МВР и прокуратурата.
Това са сезиращи справки по повод купуване гласове на миналите избори. Подозренията трябва да се насочват в нашия двори и МВР, не към ДАНС, заяви Цацаров.

Съдът отстрани от длъжност кмета на Септември

Съдът отстрани от длъжност кмета на Септември

Заедно с Марин Рачев беше отстранен и Станой Милов…

Притеснителното е, това, че срещу тези кметове или такъв тип кметове е имало сигнали както от прокуратурата, така и от полицията, но не е отреагирано или е отреагирано неточно, стана ясно от думите му.

Цацаров отрече да има списък с кметове, срещу които се работи. Не бива да се мисли, че се работи по списък или ПР-програма, работи се по данни, подадени от ДАНС, каза той.

 Документи на ДАНС намерени в нощното шкафче на кмета на Септември

Документи на ДАНС намерени в нощното шкафче на кмета на Септември

Към наказателна отговорност е привлечено и второ лице, също служител на община

Относно акцията срещу кмета на Септември Цацаров каза: "Това показва още веднъж тезата, че модела Спецпрокуратура с компетентност е по-успешен от местни органи. Това се случва не само в Пазарджик".

Припомняме, зрелищната акция в община Септември бе първата операция на новата комисия за противодействие на корупцията съвместно със специализираната прокуратура. В нея са участвали над 100 служители на прокуратурата, на антикорупционната комисия. Включени са и служители от Бюрото за защита насвидетели.