В момента има ли решение на ВСС по казуса със социално слабите представители на съдебната система и какви са последствията за тях?

Такъв реторичен въпрос зададе вътрешният министър Цветан Цветанов по повод на последния скандал покрай магистрати и казуса със „нуждаещи се" в Приморско.

Цветан Цветанов поздрави председателя на административния съд Константин Пенчев за неговото „бързо, навременно и очаквано решение".

Припомняме, скандалът с предоставяне на право на строеж на роднини на висши магистрати в района на Приморско избухна преди дни, като председателят на ВАС Константин Пенчев уволни трима магистрати. Тогава министър Цветанов призова ВСС да подаде оставката си.

"ВСС може би след месеци ще излезе с нещо уклончиво, но днес България се нуждае от бързи реформи, коментира още министър Цветанов.

По думите на Цветанов, ако всички магистрати минават проверка за надеждност за боравене с класифицирана информация, ще стане ясно какво стои зад всеки един магистрат.

Днес бе съобщено по случая, че екскметът на Приморско Димитров е издал над 400 разрешителни за строеж на "нуждаещи се". Проверката в общината продължава.