Част от политическата реторика на опозицията е да иска постоянно политически оставки. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, помолен за коментар за исканата от левицата оставка на МВР шефката Румяна Бъчварова.

Припомняме, че по-рано БСП поиска оставката на Бъчварова заради несправяне с битовата и организираната престъпност. Преди два дни социалистите поискаха оставката на просветната министърка Меглена Кунева.

БСП поиска оставката на МВР шефката Бъчварова

БСП поиска оставката на МВР шефката Бъчварова

Заради несправяне с битовата и организираната престъпност

Цветанов припомни, че вчера по време на заседание на вътрешната комисия е имало възможност колегите му от всички парламентарни групи да зададат своите въпроси към вътрешния министър.

„Смятам, че имаше достатъчно добри отговори, които бяха дадени. Имаше и въпроси, които не получиха отговори, които се очакваха”, коментира обаче Цветанов вчерашното изслушване.

Организираните престъпни групи у нас се децентрализирали и размножили

Организираните престъпни групи у нас се децентрализирали и размножили

Няма достатъчно информация за конкретните лица

Той изрази увереност, че с новите промени в Закона за МВР ще се разширят правомощията на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и ще се даде по-добра основа за работа.

Цветан Цветанов заяви, че има резон във всяка една критика, включително и в тази на опозицията. Той призна, че остава усещането, че не е приведен в известност целият криминален контингент. „Има много оперативна работа, която трябва да се свърши”, коментира още Цветанов.

„Аз не мога да възприема, че когато зададеш един въпрос на областен директор или заместник-директор на ГДБОП дали дадено лице е криминално проявено, дали дадено лице е осъдено за престъпления, които са свързани с организирана престъпност – да не получиш отговор и да кажат колегите, че справката не е пред тях и че нямат спомен дали лицето е осъждано”, коментира Цветанов вчерашното заседание с участието на шефовете на полициите в Несебър и Бургас.

Командировани МВР шефове дебнат за връзки на местни полицаи с мутри по морето
Обновена

Командировани МВР шефове дебнат за връзки на местни полицаи с мутри по морето

Контролните органи по цялото Черноморие се активизират

„Аз съм убеден, че както министър Бъчварова, така и професионалното ръководство, много добре си правят изводи от всяка една среща, която правят във вътрешната комисия”, коментира още той.