Близо година, след като обвинените за убийството на студента по медицина Михаил Стоянов бяха осъдени от Софийския градски съд, процесът не можа да тръгне на втора инстанция.

Софийският апелативен съд не даде ход на делото срещу Александър Георгиев и Радослав Кирчев заради процесуални пречки. Двама от техните адвокати не се явиха в залата по уважителни причини. Оказа се, че единият защитник бил болен, а другият - служебно ангажиран с друго дело.

До следващото заседание обаче защитниците ще трябва да представят документи, с които да докажат, че действително са били възпрепятствани да присъстват.
Припомняме, през юни 2015 г. Софийски градски съд осъди на 13 години затвор Александър Георгиев и на 4 години и 10 месеца лишаване от свобода за Радослав Кирчев.

Те бяха признати за виновни в това, че между 21.00 и 23.00 часа на 30 септември 2008 година, в Борисовата градина са умъртвили студента умишлено по особено мъчителен за жертвата начин. Двамата обаче бяха оправдани за това, че престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Днес майката на убития студент – Христина Стоянова и адвокатът й бяха категорични пред медиите, че ще настояват за максимални наказания.