Един от фен-клубовете на "Левски" в столицата е претърсен в рамките на операция по разбиване на престъпна група за разпространение и съхранение на наркотици.

Предполага се, че част от участниците в престъпната група са активни фенове на синия футболен отбор.

От МВР обаче отказаха да уточнят дали в клуба са намерени наркотици и дали са иззети доказателства.
По неофициална информация обаче са открити наркотични вещества.

Общо 14 адреса в София и страната са претърсени в рамките на акцията на полицията и прокуратурата. Десет от адресите са в София, а други четири в страната. 

Задържани са 11 лица по подозрение за съхранение и разпространение на наркотици.

Две са по-известните имена сред арестуваните
"Църи", занимавал се с разпространение на наркотици, телесни повреди, грабежи, бил е член на наказателните бригади, близки до  Х.В. "Исуса"
Психото - осъждан за хомосексуализъм, за изнасилване, за убийство при ПТП

При обиските са иззети наркотици, които при изследване с полеви тест реагират на кокаин и марихуана.

Освен това са открити и везни, мобилни телефони, фалшиви американски долари и други предмети, за които предстои да бъде установено дали имат отношение към престъпната дейност на групата.

По неофициална информация бандата е свързана със сочения за наркобос Христофорос Аманатидис - Таки, който е един от малкото оцелели бивши босове на ВИС. 

При обиска на един от адресите в София на полицейските сили е оказана съпротива.
Това е наложило използването на физическа сила и помощни средства, съобщават от МВР.

В късния следобед от МВР разпространиха и подробности за арестуваните лица.

Става ясно, че разбитата тази нощ организирана престъпна група е контролирала уличните дилъри на кокаин в София и Кюстендил. 

Седем от арестуваните са от София. Най-известния от тях е Ц. М. "Църи", на 34 г., който се е занимавал с разпространение на наркотици, телесни повреди, грабежи, бил е член на наказателните бригади, близки до  Х.В. "Исуса", известен с това, че контролира уличните дилъри на кокаин, основно в кв. "Люлин", но прави опити да разшири дейността си и в други столични квартали.
При ареста на "Църи" е открита и иззета противокуршумна жилетка.

Останалите арестувани в столицата са С.Н. 31г., В.И. 28 г., В.В. 24 г.,Х.К.18г., 21-годишната Р.С. и един непълнолетен. За тях е известно, че са наркодилъри от по-ниските нива на организираната престъпна група.

В рамките на проведената операция в Кюстендил са задържани четири лица. Най-известният от тях е А.К. "Психото", 35 г.
Той има зад гърба си богато съдебно досие - осъждан е за хомосексуализъм, за изнасилване, за убийство при ПТП.
Присъдите са били ефективна, а последната е излежал в края на 2008 г. Има множество криминални регистрации за притежаване на наркотици.

Другите арестувани в Кюстендил са от обкръжението на "Психото". В.Б. на 25 г., не е осъждан, но попада в полезрението на полицията заради активните си контакти с криминално проявени от София и Кюстендил, предполага се, че е част от наказателните групи, които са сплашвали длъжници.

На името на 21-годишния  В.Б. пък е регистрирано бронирано БМВ-7, за което се знае, че реалният му собственик е "Психото".

35-годишният Д.Х. е осъждан ефективно за кражба и условно за нанасяне на средна телесна повреда. Според полицейската информация той е основен помагач на "Психото" в прикриването на престъпления.

По време на акцията са били иззети кокаин и марихуана. Задържани са още везни, компютри, мобилни телефони, фалшиви американски долари и други веществени доказателства, за които предстои да бъде установено дали имат отношение към престъпната дейност на групата.