Условна присъда за разпоредител от аквапарка в Приморско, където загина младеж, съобщават от прокуратурата.

Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 18-годишно момче. Спрямо мъжът е наложено наказание 2 години "лишаване от свобода", изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е нарушил Наредбата за условията и реда за устройство, безопасността и техническите изисквания към съоръженията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки възможност на посетител да се спусне по пързалката "Голямото цунами", без да се увери, че пострадалото момче е напуснало пързалката и е в безопасност.

Констатирано е също така, че разпоредителят в атракциона не е забранил на пострадалия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в неправилно положение - легнали по корем и с главите напред. В резултат от тези нарушения, в средата на пързалката настъпил удар в областта на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна травма на пострадалия, довела до неговата смърт.

Изправят пред съда разпоредител от аквапарка в Приморско, където загина младеж

Изправят пред съда разпоредител от аквапарка в Приморско, където загина младеж

Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

Припомняме, трагичният случай е от 8 август 2019 г. Тогава 18-годишен тийнейджър загина, докато се спускаше по екстремна пързалка тип "цунами".