Дадоха условна присъда на 67-годишната Иванка Ройдова от Брани поле, наела убийци да отнемат живота на брат й и цялото му семейство. Причината за подготвяното братоубийство е голямо наследство от САЩ, уточнява БНР.

Припомняме, преди година стана ясно, че 66-годишна жена подготвяла убийството на цялото семейство на брат си заради наследство. Тя бе задържана за 24 часа. За същия срок в ареста бяха и килърите, които тя наела от криминалния контингент. Иванка Ройдова искала да обсеби наследство в размер на над 4.5 млн. долара, което получавала от баща си, емигрирал в САЩ преди много време. На килърите, с които преговаряла, Ройдова обещавала да получат 10% от 4,5 млн. долара.

Пловдивска баба наела килъри да избият 5-членното семейство на брат й

Пловдивска баба наела килъри да избият 5-членното семейство на брат й

Заради наследство от Америка

Съдът прецени, че Ройдова наистина е уреждала мократа поръчка за близките си, но е попаднала на агент под прикрите на правосъдието. Така се стигна до разкриването на престъпния замисъл. По част от другите обвинения Иванка Ройдова беше оправдана. Едно от тях е намирането на наемен убиец от Украйна, което съдът счете за недоказано.

Ройдова беше осъдена да плати 4 хиляди лева разноски по делото. Нейната защита заяви, че ще обжалва днешната присъда, която макар и условна е незадоволителна за тях. Целта е пълното оневиняване, заяви адвокат Йордан Давчев.

Засегнатите роднини искат осъдителна присъда.

Иванка Ройдова излиза на свобода срещу 7000 лева

Иванка Ройдова излиза на свобода срещу 7000 лева

Имала чисто съдебно минало

Иванка искала брат й да бъде убит, а след това и неговото семейство - пет души, между които и две деца на 8 и 16 години, също е трябвало да бъде ликвидирани. В семейството на брат й трябвало да бъдат убити синът, дъщерята, двете й деца, както и зетят.