Повдигнати са обвинения на две момичета във връзка с вчерашния инцидент в района на кв. "Свобода".

След като бе докладван случая в Софийска районна прокуратура, на две момичета на 15 и 16 година са им повдигнати обвинения и им е наложена мярка "Надзор от инспектор Детска педагогическа стая".

Заради забрадки набиха две момичета пред столичен магазин
Обновена

Заради забрадки набиха две момичета пред столичен магазин

Полицаите работят по изясняване на инцидента

Вчера две момичета на 16 и 20-годишна възраст станаха обект на агресия. Други две момичета и едно момче се приближили към тях и ги ударили. След сигнала на място веднага се е отзовал полицейски екип, пред който пострадалите разказали за случилото се. Нападнатите момичета са дъщери на Бирали Мюмюн, един от заместниците на главния мюфтия.

Една от двете версии, по които работи Столичната полиция, е, че нападението е в резултат на това, че двете момичета са били със забрадки.

ДПС остро осъди поредната проява на ксенофобия

ДПС остро осъди поредната проява на ксенофобия

Не трябвало да се смята за забранено носенето на забрадка

ДПС остро осъди поредната проява на ксенофобия. Мустафа Карадайъ е възмутен от побоя, такъв случай създавал лоша репутация. Няма да спрем да призоваваме за толерантност, подчерта лидерът на ДПС.

Има ли държава, която да защитава правата и свободите на своите граждани, попита той. ДПС призова ГЕРБ да поеме отговорността си като управляваща партия и да накаже виновниците.