Уволниха трима от основните служители на администрацията на Медицинския университет в София, съобщи bTV.

Това са проф. Красимира Маркова – главен счетоводител и ръководител на отдел „Финансови ресурси”, Марта Генсузова – ръководител на отдел „Обществени поръчки” и Симона Манолова – ръководител на отдел „Капитално строителство”.

Прокуратурата погна бившия ректор на МУ - София

Прокуратурата погна бившия ректор на МУ - София

МОН изпрати одитния доклад

Като мотив за освобождаването им се посочва неизпълнение на задълженията им и саботиране на проверките, които се извършват в университета. Не помагали и на започналата вчера прокурорска проверка. От учебното заведение отказват коментар по случая.

Източници от държавното обвинение потвърдиха пред bTV, че вчера при започването на разследването длъжностни лица на университета действително са отказали да предоставят документи на прокурорите и следователите.

Ексректорът на МУ изхарчил хиляди за хонорари, обучения и екзотични командировки

Ексректорът на МУ изхарчил хиляди за хонорари, обучения и екзотични командировки

Купил си и автомобил с висока проходимост - Range Rover

Вчера Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев за безстопанственост и престъпления по служба.

Магистратите разследват съмнителни хонорари, получени от Митев и негови роднини, нерегламентираното премахване на стола в университета. Обект на проверка са и злоупотреби с обучение на чуждестранни студенти, екскурзии до екзотични дестинации под формата на командировки, както и закупуването на автомобил за 180 хил. лева със служебни средства.

Проверката започна след одитен доклад, който откри нарушения в дейността на ръководството на университета.