В МВР няма списък с членове на частния клуб на Божанов. В това бе категоричен главният секретар на МВР Живко Коцев. Той поиска да се прекратят всякакви спекулации, включително и по медиите. Припомняме, че вчера вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че всички сигнали, по които МВР е работило, са изпратени в прокуратурата.

Живко Коцев не изключва обаче такива списъци да съществуват в друга институция, но "в рамките на МВР нямаме конкретни имена". 

С израза "има такива данни" Живко Коцев потвърди и информацията, че Нотариуса е сменил имената и ЕГН-то си. Извършва се проверка. Това не променя факта на неговата престъпна дейност, увери обаче журналистите Живко Коцев, а и според него една такава промяна не би трябвало да е повлияе на подхода от страна на институциите към неговите деяния и какви мерки са били предприемани.

Съюзът на съдиите: Реакциите на институциите за Нотариуса са "постмортем"

Съюзът на съдиите: Реакциите на институциите за Нотариуса са "постмортем"

Да се разследват обективно и задълбочено всички твърдения за неговата свързаност със съдии, прокурори и адвокати

Главният секретар беше в Русе, където прие доклада за извършената работа, противодействието на престъпността и разкриваемостта на престъпленията на Областната дирекция на МВР.

Припомняме и че, след убийството на Мартин Божанов се оказа, че разследването по сигнала за натиск спрямо магистрати е било към края си и съвсем в скоро време би бил обвинен, ако не беше вече мъртъвОбщо 25 преписки и досъдебни производства, свързани с Мартин Божанов - Нотариуса, са налице в деловодната система на прокуратурата от 2004 г. до сега, но само по едно е предстояло той да стане обвиняем. 

Отделно на това разследващият сайт Bird обяви вчера, че Мартин Божанов е сменил фамилното си име както и ЕГН-то си - нещо, което не беше изнесено като информация до този момент, въпреки многобройните брифинги, изявления и въпроси. След изнасянето на тази информация днес главсекът я потвърждава вече и като официално лице. 

Нотариуса – реално влияние или просто измамник?

Нотариуса – реално влияние или просто измамник?

Мартин Божанов имал много пипала в съдебната система