В Търговище излязоха на протест срещу пиян шофьор, блъснал двама младежи. Протестиращите искат виновникът да получи справедливо наказание. Към момента той е задържан за 72 часа.

Пред бТВ близките на пострадалите изразиха опасенията си, че случаят ще бъде потулен. Причината е, че мъжът е брат на бившия началник на местното ОДМВР.

Протестиращите заявиха, че това не е първото нарушение на мъжа, който е служител на съдебната охрана. Досега обаче той никога не е бил наказван.

Пред закона всички сме равни, трябва да се избяга от това кой какъв на кого е, категорични са близките и настояват съдът и полицията да си свършат работата.

Инцидентът е станал на 2 ноември около 14.15 часа. При нерегламентирана маневра, при която обвиняемият Валентин П. пресича двойно непрекъсната линия на пътното платно, той удря с автомобила си мотоциклет. На него се возят 16-годишно момче и 18-годишно момиче. Младежите получават сериозни наранявания при сблъсъка. 

В момента момичето е настанено в болница с 3 средни телесни повреди - счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Предстоят й операции.

Служителят на съдебната охрана не спира и бяга от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение. Извършената проба за алкохол показва 0,71 промила.

Срещу Валентин П. е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. За това свое деяние той може да лежи до 6 години в затвора.