"Аз им казвам убийства и какво ли не се случва в държавата, вие сте отговорни за тях. Да покажем на обществото, че вършим добре работата си. То няма да ни пита за заплатите ни, само ще предлага да ги увеличаваме." Това заяви вътрешният министър Валентин Радев по повод намеренията на СФСМВР отново да протестират в деня на откриване на Европредседателството.

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

СФСМВР продължава своята кампания с билбордове

Радев уточни, че има подозрения за политически мотиви за протеста, защото от всички синдикати на МВР само СФСМВР не били съгласни с направеното за полицаите.

"Какво не направихме? Изплатихме униформите, през годината сме давали и други пари, общо над 48 млн. лв. са раздадени над заплатите допълнително", допълни вътрешният министър.

"Все още се опитвам да бъда толерантен с тях, да осветля всички действия на ръководството. Считам, че ръководството и правителството направиха необходимото", категоричен беше Радев.

Припомняме, че служителите на МВР заплашиха, че ще "посрещат" евроделегациите на новооткритото кръстовище на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе" и на кръстовището на Орлов мост.

Той припомни, че на всеки един полицай са раздадени по 480 лв.

Радев уточни, че полицаите искат 15% увеличение на заплатите, а в момента увеличението е 2-13% по разпределение.

"Те казаха на калпак, но ние не правим политика на калпак, а стимулиране най-работливите", добави още той.

МВР полага усилия за разкриване на убийствата, убеден Румен Радев

МВР полага усилия за разкриване на убийствата, убеден Румен Радев

Обединили се около позицията, че е нужна още по-добра координация

По повод искането на полицаите за нов закон за МВР, вътрешният министър уточни, че ще има промени в закона за МВР.

"Със сигурност ще има промени в закона. Той постоянно се променя. Какво е това искане? То ли води до билбордовете в началото на Председателството", попита реторично Радев.